HISTORIE
60 Jaar leading op het gebied van roestbescherming.

Toen de Amerikaanse marine de kosten en de vertraging als gevolg van roest en corrosie in de ballasttanks van de duizenden oorlogs- en bevoorradingsschepen tijdens de Tweede Wereldoorlog wilde aanpakken, ontwikkelde een innovatieve scheikundige van de Amerikaanse westkust een zeer krachtig wapen op een niet voor de handliggend materiaal: lanoline (wolvet).

De kostenbesparingen waren direct merkbaar. De kosten van het afbikken van geroeste verflagen, plamuren en verven schoten omlaag. Het nieuwe materiaal drong snel door in alle roest- en corrosielagen. De toepassing was simpel en de bescherming langdurig en economisch aantrekkelijk.

Het wapen heette Fluid Film , geproduceerd in verschillende makkelijk te verwerken vormen door Eureka Chemical Company. Eureka produceerde Fluid Film sinds het begin van de veertiger jaren en als Eureka Chemical Company sinds 1953. Het bedrijf wordt nog steeds gerund door de nakomelingen van de West Coast scheikundige. Sinds de eerste successen in de zeescheepvaart in de Tweede Wereldoorlog heeft Fluid Film zich bewezen onder de zwaarste omstandigheden. In de zeescheepvaart, de offshore-industrie, in industri√ęle en agrarische omgevingen, zelfs in de lucht- en ruimtevaart. Aangepast aan de veranderende omstandigheden en eisen is Fluid Film¬†nog steeds een niet-giftige en ongevaarlijke stof, die geen oplosmiddelen bevat en dus milieuvriendelijk is.
Fluid Film is en blijft de meest effectieve roestbescherming.

Gebruikers van Fluid Film en Perma Film

Scheepvaart en offshore
Alpha Ship,Chipolbrok, Ernst Jacob, Projex, ENSCO, NSB, MACS, ScanScot,
√Ėsterreichischer Lloyd,¬†Southern Shipping,¬†Sedco Forex,¬†Reading & Bates,
Acomarit, Delmas, Evergreen Shipping.

Algemeen
German Navy, Ministry of Defense-UK, Canada Defense, Turkish Navy, U.S. Navy,
United States Coast Guard, Army Corp of Engineers, NASA Рspace shuttle,
Delta Air Lines, Hapag Lloyd, John Deere, New Holland, General Motors,
Ford, Chrysler.