Fluid Film wordt gebruikt in toepassingen waar andere producten slechts gedeeltelijk of helemaal niet gebruikt kunnen worden.

In de industriële en commerciële sector wordt Fluid Film toegepast in ongunstige en moeilijke omstandigheden in  fabrieken waarin materiaal wordt blootgesteld aan corrosieve invloeden bij o.a.  papieren verwerking, mestproductie, cementfabrieken en bij de vervaardiging van batterijen. Bovendien beschermt Fluid Film onderdelen, grondstoffen, halffabricaten en eindproducten tijdens het transport en opslag tegen corrosie.

Aangezien Fluid Film wordt geproduceerd op basis van wolvet en geen oplosmiddelen bevat, is het een zeer milieuvriendelijk product.

Fluid Film wordt gekenmerkt doordat het blijft kruipen (zelfs omhoog) en zorgt voor een goede hechting bij het beschermen van hoogwaardige metalen tegen corrosie. Fluid Film dringt door de roest en vormt een laag op de metalen oppervlakken. Bovendien smeert Fluid Film de bewegende delen.

De eenvoudige toepassing van Fluid Film producten en het relatief lange corrosie-werende effect hebben dus een positief effect op de installaties. Onderhoud, reparaties en onderdelen vervangen kan worden verminderd en dus ook de kosten.