Fluid Film is bij uitstek geschikt voor gebruik en onderhoud van de agrarische werktuigen en voertuigen.
In de landbouw zijn grote hoeveelheden water, meststoffen en pesticiden te vinden. Dit kan leiden tot een zeer corrosieve belasting van de voertuigen.
De voertuigen hebben een constante bescherming nodig om te voorkomen dat ze gaan roesten. Metalen die niet onvoldoende bescherming hebben, hebben een kortere levensduur en worden vaak zeer ernstig aangetast.Vooral in de landbouw, waar de vaak langdurige en kostbare investeringen nodig zijn, is bescherming tegen corrosie een belangrijk element voor service en onderhoud.

Het gebruik van Fluid Film kan onderhoudsintervallen verlengen en leidt tot optimaal gebruik. Fluid Film vormt een beschermende laag op de metalen oppervlakken, penetreert in bestaande roest en vormt zo een effectieve goed hechtende beschermende coating.

Fluid Film zorgt naast de uitstekende roestwerende eigenschap voor een langdurige smering. Fluid Film bevriest niet, verdringt water, is niet geleidend en houdt zo de bewegende delen en elektrische systeem in topstaat.
Fluid Film bevat geen oplosmiddelen en verdampt niet. Fluid Film is gebaseerd op wolvet (lanoline) en dus een milieubewust product.