Er is niets beters voor mijn Donkervoort

Fluidfilmnl/ januari 13, 2017/ Auto/ 2 reacties

Vandaag het verhaal van Jasper Steffens. Hij is een automotive man pur sang en Donkervoort rijder. Jasper deelt graag zijn ervaring met het product.Jasper Steffens
De zoektocht

Er is niets beters qua preventieve & correctieve roestbehandeling. Ik ben sinds 1987 werkzaam in de automotive-industrie. De eerste 13 jaar van mijn carrière werkte ik als Marketing & Sales Director bij het internationaal bekende Autotechnisch Bureau Olyslager (de uitgever van de Vraagbaak en het Autotechnisch handboek). Wij deden in die tijd al voertuig-onderzoek voor bekende oliemaatschappijen die roestpreventieproducten op de markt brachten. Dus ik heb op de brug door ‘het oog’ van een endoscoop veel ellende gezien bij relatief jonge auto’s! Ellende die vervolgens werd bedekt met een fraai laagje zwart. Uiteraard heeft de industrie er de afgelopen 25 jaar veel aan gedaan om auto’s en vrachtwagens beter te maken door beter staal (of zelfs aluminium) toepassingen te gebruiken voorzien van galvanische behandelingen. Maar roestpreventiemiddelen hebben tot op de dag van vandaag allemaal één minpunt; ze sluiten de roest en vocht als het ware op, waardoor de ellende op termijn alleen maar groter kan worden. Of het nu gaat om petroleum gebaseerde undercoating of wax-producten, het werkt onvoldoende als je in ons klimaat roest echt buiten de deur wil houden. En vaak beperken ze -vanwege doorharding- op termijn ook de werking van rubberonderdelen. Of erger; ze tasten rubber zelfs aan door de gebruikte oplosmiddelen. Een nadelige beïnvloeding van het weggedrag van een voertuig.

Ik was al jaren op zoek naar een beter product. Het moest er potjandorie toch zijn?

Fluid Film gevonden

Voor de restauratie van één van mijn autoprojecten kwam ik via internet in aanraking met Fluid Film. Ik ben er veel over gaan lezen en heb veel Amerikaanse reviews bekeken. Vervolgens ben ik enthousiast aan de gang gegaan met wat busjes Fluid Film Liquid A op mijn restauratieproject en mijn Donkervoort. Het is simpel. Zonder dat ik aandelen in Fluid Film heb (had ik ze maar) kan ik zeggen dat dit in meerdere opzichten het beste product is wat er op het gebied van roestbehandeling en preventie te koop is. Nu gebruik ik het zelfs op mijn daily driver, fiets, buitenkachel, luikhengen, grasmaaier, tuingereedschap etc. Noem iets waar ik het niet gebruik grapt mijn vrouw vaak.

Ik beschik thuis –jawel- over een met Fluid Film onderhouden brug en verzorg mijn auto’s aan de onderzijde preventief met Fluid Film AS-R en NAS als het pekelseizoen weer van start gaat.Jasper bij Donkervoort

Ook de chroomonderdelen en strips van de carrosserie smeer ik in met een dun laagje. Werkt perfect tegen uitbijten door pekel. Een bijkomend voordeel van Fluid Film is dat het niet Kankerverwekkend is. Dit in tegenstelling tot de meeste antiroestproducten. Het is puur natuur. Wat dat betreft past het ook nog prachtig in de huidige tijd, waarbij je het milieu en je eigen lijf niet met oplosmiddelen wil belasten.

De Donkervoort passie en Fluid Film

Mijn grote passie is het Nederlandse sportautomerk Donkervoort. Wij rijden Donkervoort sinds 2002 en zijn in het gelukkige bezit van een Donkervoort D8 GTO Premium Edition. Het is héérlijk om zelf het onderhoud te doen en de auto in optimale conditie te houden. Ik heb ook een Donkervoortwebsite met veel technische informatie en tips: www.donkiespeed.nl. Kennissen komen hier ook geregeld sleutelen aan hun Donkervoort. Ook zij raken snel enthousiast over Fluid Film.

roest verwijderen

Fluid Film maakt een belangrijk en integraal onderdeel uit van mijn tandartsschone werkplaats. Ik gebruik het om holle chassisdelen te behandelen. Het buizenframe van de Donkervoort is gemaakt van dunwandig kopergelast pijpmateriaal. Dat is vervolgens aan de buitenzijde voorzien van een zwarte poedercoating. Niet aan de hand zou je zeggen. Maar condens door temperatuurverschillen zorgt voor roest van binnenuit in het pijpmateriaal.

Roest verwijderen donkervoortroest verwijderen donkervoort 

 

 

 


Dus gebruik ik Fluid Film AS-R om dat te voorkomen. Er gaat hier per jaar behoorlijk wat Fluid Film doorheen. Gewoon omdat je weet dat het dan in orde is.

Ik gebruik Fluid Film AS-R ook voor het preventief behandelen van aluminium onderdelen. Het is een grote misvatting dat als een onderdeel van aluminium is, het dan wel goed zit. Maar aluminium corrodatie zorgt op termijn voor een verzwakking van het materiaal. Het kan daardoor op termijn zelfs breken of scheuren. Dus behandel ik ook de aluminium radiateur en intercooler met Fluid Film Liquid A.  

roest verwijderen fluid film

aluminium radiateur en intercooler met Fluid Film Liquid A.

Resumerend

Als ik de balans opmaak van een aantal jaren intensief gebruik van Fluid Film denk ik oprecht dat er op dit moment echt geen beter product is dan Fluid Film om je spullen in topconditie te houden. Ik ben er razend enthousiast over. Je merkt aan jezelf dat je eigen positieve ervaringen aanstekelijk werken. Wil je meer weten over Fluid Film of over Donkervoort? Bezoek mijn website, stuur een mailtje naar donkiespeed@donkiespeed.nl maar bellen mag ook. Ik sta je graag te woord!

Deel dit Bericht

2 reacties

  1. Pingback: Interview Dutch Fluid Film importer – Donkiespeed.nl

  2. Pingback: Fluidfilm for your chassis – Donkiespeed.nl

Laat een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

vijftien + negen =