Perma FilmPerma Film is een nieuw product dat zijn effectiviteit in de scheepvaart reeds heeft bewezen. Voor de roestbescherming van de bodemplaat, wielkasten en wielophanging van klassieke auto’s is Perma Film een uiterst geschikt product.

Productbeschrijving
Perma Film is een ééncomponentenmiddel op basis van calciumsulfonaat en calciumcarbonaat complexen. Het product is beschikbaar in drie kleuren: transparant, aluminiumkleurig en zwart. Perma Film bevat sterk bevochtigende bindmiddelen met goede penetratie-eigenschappen, die een lange uithardingstijd kent. De aanwezige roestlaag wordt daardoor ingekapseld. De bladvormige pigmenten en vulstoffen vormen in combinatie met een hoge dichtheid van de beschermlaag een sterke barrière tegen elke vorm van roest.

Perma Film is aan te bevelen voor oppervlakken waar de oude beschermlaag nog niet al te zeer door roest is aangetast. Bij sterke corrosie raden wij aan om eerst een behandeling met Fluid Film Liquid A of NAS toe te passen. Bij auto’s is een beschermlaagdikte van 150 µm toereikend. Perma Film heeft 24 uur nodig om te drogen. Dan heeft zicht een watervaste, vuil- en steenslagvaste laag gevormd die binnenin licht flexibel is.

Belangrijkste toepassingen
Behandeling en bescherming van bodemplaten, wielkasten en wielophanging van klassieke auto’s.

Verwerking
Perma Film kan worden aangebracht op oppervlakken die tevoren met heet water kunnen zijn gereinigd. Aanbrengen kan met een kwast of met een airless spuitpistool. Het materiaal moet voor de verwerking met een spuitpistool op een temperatuur van 35 graden Celsius worden gebracht. Toevoeging van maximaal 5% lakbenzine, terpentijn of vergelijkbare lichte oplosmiddelen is mogelijk. Hierdoor wordt wel de uithardingstijd verlengd. Perma Film kan op licht vochtige oppervlakken worden aangebracht.
Om een optimale bescherming van hoeken en kieren te verkrijgen kunnen deze oppervlakken met Fluid Film-producten worden voorbehandeld. Overtollig Fluid Film-materiaal moet voor het aanbrengen van Perma Film met een doek worden verwijderd.