De restauratie van Lars, een roestvrije start!

Fluidfilmnl/ februari 2, 2017/ Auto/ 0 reacties

Toen familie Bult in 2004 trotse eigenaren werden van een Volvo Amazon Combi werd het na flink wat kilometers tijd voor een restauratie. Mieke Bult vertelt trots hoe zij dit hebben aangepakt.

In 2004 kochten wij een Volvo Amazon combi en noemden hem Lars. We wilden al veel langer een klassieker rijden en nu was het zo ver.

De eerste jaren was het wat oplapwerk, maar in 2009 vonden we dat we Lars goed moesten aanpakken. Tijd voor een restauratie!
Na wat zoeken op het internet kwamen we bij Dries Bakkenes uit in Barneveld.

Op 11 oktober van dat jaar werd Lars volledig gestript en met alleen een bestuurdersstoel naar Barneveld gereden.
Alle losse onderdelen hadden we achterin gelegd voor eventueel hergebruik.

onderdelen voor de restauratie in de achterbak

Bij Dries ging de motor eruit en werd Lars verder kaal gemaakt, klaar voor de lasser en daarna de spuiterij. Wat we terugkregen was een prachtige groene kale Lars waar nog heel wat uren in zouden gaan zitten. De eerste stap was gezet, nu begon het opbouwen.

Al snel begreep Bernard dat Fluid Film het middel was tegen roest. Overal werd dat goedje tussen, in, op, onder en aan gespoten, gesmeerd of gedoopt. Zo erg zelfs, dat Bernard ‘Mister Fluid Film’ genoemd werd in de tijd dat wij Lars aan het opbouwen waren in de garage. Ik zeg wij, want ik vond het zelf ook geweldig om te kunnen helpen met het opbouwen. Vooral de bekleding kwam voor mijn partij.

restauratie lars met fluid film

Fluidfilm naast Lars

restauratie volvo amazon combi met fluid film

Fluidfilm in Lars.

Dries en alle andere medewerkers van de garage, bedankt voor de fijne tijd die we samen bij jullie doorbrachten. Bernard’s stalen zenuwen zullen de rest van zijn leven ook niet meer roesten dankzij Fluid Film!!!

Bernard en Mieke Bult.

Deel dit Bericht

Laat een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

5 − 2 =