roest op de boot

Verbluffend middel tegen roest op de boot.

Verbluffend middel tegen roest op mijn boot.

roest op de boot”Roest op de boot niet meer schuren of slijpen, maar gewoon met Fluid Film inspuiten en vanzelf laten oplossen.

Op zeegaande schepen wordt al vele jaren in de, met zeewater gevulde, ballasttanks het middel Fluid Film toegepast. In de praktijk is dit het afdoende middel gebleken om de binnenwanden van de ballasttanks langdurig te beschermen tegen roest. Deze buitengewoon goede bescherming tegen het zoute zeewater in deze tanks heeft er toe geleid dat het onder meer door de Nederlandse Marine als het beste antiroestmiddel is getest en ook daar wordt gebruikt.

Ook bij de recreatievaart is het de uitkomst gebleken en wordt het steeds meer toegepast. De dikkere variant van Fluid Film is de vervanger van het bekende vlakkenvet. Dit uit schapenwol afkomstige product is absoluut niet schadelijk voor het milieu.”

Deze tekst kwam ik tegen en wilde Fluid Film na jaren van wegschuren en wegslijpen van roest op de boot ook wel eens uitproberen. Het resultaat was verbluffend! Met een handige spuitbus kon ik Fluid Film op alle moeilijk toegang bare plekken aanbrengen en de roest inspuiten.

De werking op roest is heel eenvoudig. Het droog niet uit, blijft altijd kruipen en kan op vochtige roest worden aangebracht. De spuitbus kost 11,50 euro en waar voorheen steeds de roest er weer doorheen kwam blijft het nu weg. Zelfs de bodem van de gaskist is nu roestvrij. Ik kan het dan ook van harte aanbevelen.

Iedere eigenaar van een stalen boot zou zo’n spuitbusje aan boord moeten hebben.

Gerrit Jan Trekop