Fluid Film is het handelsmerk voor een groep van zachte coatings die zijn ontwikkeld voor langdurige bescherming van metalen tegen corrosie in zeelucht en zeewater.

Het concept van deze progressieve zachte coatings is ontstaan bij Eureka Chemical Companys met meer dan 50 jaar ervaring en wereldwijde erkenning als een toonaangevend bedrijf op het gebied van zachte bescherming tegen corrosie.

De combinatie van bewezen kwaliteit en de prestaties van Fluid Film producten zorgt voor een effectieve en economische oplossing voor veel corrosieproblemen.

In conventionele coatingsystemen is de voorbehandeling van het oppervlak door stralen en het controleren van het dauwpunt tijdens de verwerking een essentiële voorwaarde voor de hechting. Ook de naleving van de milieueisen maakt de uitharding tijdens de droogfase moeilijker. De uitharding is in deze cruciaal voor een optimale corrosiebescherming.

Hiervoor wordt een grote technische inspanning vereist wat vaak niet mogelijk is, zoals bijvoorbeeld bij de verbeteringen van waterballast tanks. Alleen een uitstekende ventilatie van meerdere dagen, zodat ook de moeilijke gebieden aan de achterzijde te bereiken zijn, zorgt voor een onberispelijke droge ondergrond. Roest en coatings verwijderen door middel van gritstralen geeft meestal weinig succes.

Speciaal voor deze problemen is Fluid Film de perfecte oplossing. Uit jarenlange ervaring blijkt dat Fluid Film bijzonder geschikt is voor toepassing in de scheepvaartindustrie.

Fluid Film producten bieden een bewezen en kosteneffectieve oplossing voor vele problemen.

Fluid Film penetreert zich in bestaande roest en hecht zich aan de intacte onderlaag onder het roest en is resistent tegen alle soorten water.

Fluid Film biedt extra voordelen zoals

  • Dikke lagen verwerken mogelijk
  • Verwerking door overstromingen; Verwerking d.m.v. Floating mogelijk
  • Solvent-free, maar toch verwerkbaar met conventioneel airless; Geen oplosmiddelen, maar wel met airless te verwerken
  • geen ongebruikelijke veiligheidsmaatregelen voor brand- en explosiegevaar.

In onze datasheets kunt u de technische specificaties vinden voor meer informatie over de individuele kwaliteiten van Fluid Film.