Het schoonmaken van de spuitpistolen is zeer eenvoudig, maar niet altijd noodzakelijk. Hieronder leest u of u uw spuitpistool schoon moet maken en wat de best mogelijke manier is.

Fluid Film spuitpistool schoonmakenFluid Film 

Het pistool wat gebruikt wordt om de Fluid Film toe te passen hoeft in principe niet schoongemaakt te worden. Doordat Fluid Film niet uithardt en blijft kruipen, zal dit ook het geval zijn in het spuitpistool.

Mocht u het pistool toch willen schoonmaken, dan kan dit door middel van water, zeep en afnemen met een doek. Dan veegt u de Fluid Film er als het ware uit. Fluid Film lost niet op, dus het pistool wegzetten met water is niet voldoende. U moet het er echt afvegen.

Perma Film

perma film spuitpistool schoonmakenHet spuitpistool wat gebruikt wordt voor de toepassing van Perma Film kan schoongemaakt worden met wasbenzine of thinner. Doordat de Perma Film wel indroogt (maar niet uitdroogt) blijft dit niet vloeibaar en kan op lange termijn uw spuitpistool verstopt raken. Wilt u het spuitpistool voor langere tijd wegleggen raden wij aan om het spuitpistool schoon te maken.

Een aantal druppels wasbenzine of thinner zorgt ervoor dat de Perma Film oplost en de spuitbus schoongemaakt kan worden.

Mocht u nog vragen hebben over het gebruik of reiniging van de spuitpistolen, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.