WatervoertuigenFluid Film beschermt watervoertuigen zoals boten perfect tegen corrosie. De krachtige eigenschappen van Fluid Film beginnen met de natuurlijke hydraterende en waterafstotende eigenschappen van lanoline (wolvet), de natuurlijke bescherming in ruw een zeeklimaat en milieu.

Fluid Film is uiterst geschikt voor toepassing op boten en andere watervoertuigen. Dit doordat Fluid Film een zuurstofdichte laag vormt die metalen beschermt in sterk roestvormende omstandigheden. Dit zelfs op natte, verroeste, oppervlakten en bestaande verflagen.

Fluid Film is altijd actief, verhardt niet en dringt zelfs in oude coatings en roest. Hier laat het een zeer expansieve beschermende laag achter die is zeer resistent is tegen zout- en zoet water.

De bescherming tegen roest van zout- en zoetwater is een algemeen probleem in de maritieme wereld. Ballast watertanks, on-boardapparatuur, kabels en alle metaaldelen zijn doelen voor vocht en zout.

Fluid Film is uitvoerig getest door het laboratorium van de US Navy . Getest werd de doeltreffendheid tegen de corrosie van metalen in zoute lucht en zoutwater. Ook werd de galvanische reactie bepaald. Zoals verwacht mocht worden is Fluid Film zonder problemen door alle testen gekomen.

Fluid Film heeft zich al meer dan 60 jaar bewezen als zwaar corrosiebeschermingsmiddel op zeeschepen en -dokken in ballasttanks, lege ruimten en voor het behoud van draadkabels.