De perfecte oplossing voor de winterapparatuur
Apparatuur die wordt gebruikt in de winter zijn door de winterlucht en de maatregelen die bedoeld zijn om op te treden tegen sneeuw en ijs, bijzonder kwetsbaar. Ruw weer en strooizout vallen metalen en elektrische aansluitingen aan. Voertuigen die rijden op wegen welke permanent blootgesteld zijn aan sterk corrosieve chemicaliën die worden gebruikt om de weg te beveiligen zijn extra gevoelig voor corrosievorming. De chemicaliën die op het wegdek gesproeid worden hechten zich aan de metalen en onderkant en kristalliseren als ze drogen.

Fluid Film bevriest niet, blijft actief, kruipt op de metalen oppervlakken en dringt door tot in de kern van het metaal. Fluid Film vormt een luchtdichte afdichting dat zout en vocht afstoot. Omdat het vloeibaar blijft, zelfs bij temperaturen onder nul, dient Fluid Film als antihechtmiddel voor sneeuw en voorkomt zo de hechting van sneeuw en ijs op metaal. Voor kabels en elektrische leidingen in het bijzonder is Fluid Film WRO-EP aanbevolen. Fluid Film is het perfecte product om al het apparatuur winterklaar te maken voor binnen- of buitenopslag.

De oplossing bij sneeuw en vorst
Als het weer gaat vriezen worden de wegen gevaarlijk glad. In dit geval wordt er vaak veel zout gebruikt om de wegen toch toegankelijk te maken.
De jarenlange positieve ervaringen van Fluid Film in de scheepvaart zorgen ervoor dat steeds meer wegenonderhoudbedrijven en gemeenten Fluid Film gebruiken. Ruw weer en strooizout vallen metalen en elektrische aansluitingen aan. Voertuigen die rijden op deze bestrooide wegen worden permanent blootgesteld aan sterk corrosieve chemicaliën die gebruikt worden om de weg te beveiligen. Deze chemicaliën hechten zich aan metalen en de onderkant van het voertuig en kristalliseren tijdens het drogen. Dit leidt tot ernstige schade aan metalen oppervlakken. In tegenstelling tot dure reparaties, is de behandeling van voertuigen met Fluid Film veel goedkoper.

Fluid Film
• Bevriest niet
• Blijvend elastisch en actief
• Kruipt op metalen oppervlakken
• Penetreert in poreuze oppervlakten zoals roest.

Fluid Film vormt een zodanige luchtdichte laag zodat zout en vocht gemakkelijk afgestoten kan worden. Omdat het vloeibaar blijft, zelfs bij temperaturen onder nul, fungeert Fluid Film als antihechtmiddel voor sneeuw en daarmee voorkomt het ook de hechting van sneeuw en ijs op metaal.
De voertuigen zijn gemakkelijk te behandelen met de producten, en overmatige verontreiniging wordt vermeden door de oplosmiddelvrije samenstelling.
Anders dan vervaardigde producten op basis van olie- of kerosinebasis met een hoog oplosmiddelgehalte is Fluid Film gebaseerd op wolvet. Een dikke vloeistof met een veel langere bescherming.
Fluid Film is het ideale product om de apparatuur winterklaar te maken voor binnen- of buitenopslag.